Små banker ger lägre boränta och högre sparränta

August 1, 2016

Nischbankerna brädar storbankerna både när det kommer till snitträntor på bolån och inlåningsräntor.

Den lägsta snitträntan för juni rapporterade Ålandsbanken (1,34%), MittBolån (1,42%) och Danske Bank (1,44%). På jumbopalle – d.v.s den högsta snitträntan för juni – hittar vi Ikano Bank (1,68%), Handelsbanken (1,67%) och Länsförsäkringar (1,65%). Även om skillnaden kan tyckas vara minimal så blir det ändå en väsentlig skillnad. Vid t.ex ett lån på tre miljoner betyder skillnaden i snittränta mellan Handelsbanken och Ålandsbanken (0,33%) 6.930 kr/år!

Står man inför en omförhandling av sin ränta och/eller inför att ta ett nytt lån bör man även kolla upp snitträntorna och förändringen av dessa hos bankerna. SEB har höjt snitträntan på rörlig ränta med 20 punkter på ett år, vilket kan avspegla en strängare policy som kan leda till att det är svårare att förhandla sig till en bra ränta hos dem. Samtidigt har andra banker kampanjer för att locka till sig kunder, vilket kan ge en fördel vid ev. ränteförhandlingar.

När det gäller sparkontoräntorna, så vinner även här småbankerna över storbankerna. Storbankerna erbjuder 0% i ränta på sina rörliga sparkonton samtidigt som cirka tio nischbanker erbjuder 0,7% ränta eller mer för sina rörliga sparkonton med insättningsgaranti.

Källa: Svenska Dagbladet

sms lån
snabblån
snabba lån
sms kredit
smslån forum
låna direkt
låna pengar direkt

låna pengar snabbt
sms lån
smslån
kredit
Sparkonto
bästa inlåningsränta
Bästa ränta
inlåningsränta

ansök om lån
facket
fackförbund
bli medlem i facket
Snabblån
sms lån
smslån
kredit


Fastighetsförbundet


lån med betalningsanmärkning


hur mycket får jag låna


sms lån direkt


låna pengar med betalningsanmärkning


låna 10000


inkomstförsäkring