Hur gör man?

Betala tillbaka

Efter att vi har betalt ut till dig skickas det en eller flera fakturor till din folkbokföringsadress eller e-postadress. I ansökan kan du välja om du vill ha fakturan via brev eller till din e-postadress.

Betalningen sker på de uppgifter som står på dina fakturor. Om du inte betalar på förfallodatumet skickas en påminnelse ut efter 5 dagar, när påminnelsen kommer ökar din kostnad på 185 kr. Om du inte omgående betalar påminnelsekravet kommer ärendet gå vidare till inkasso, då ökar din skuld med 180 kr till. Om du inte betalar inkassokravet går ärendet vidare till kronofogden och då kostar det 680 kr ytterligare och du kan få en betalningsanmärkning.

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en anmärkning hos kreditupplysningsföretagen som är ett tecken på att man inte har skött sin ekonomi. Anmärkningen får man när man inte har betalt sin faktura och kronofogden har fastställt att skulden är riktig.

Om man har fått en betalningsanmärkning kan du få problem med följande:

  • Få bolån
  • Få nya krediter och lån
  • Hyra lägenhet
  • Köpa på avbetalning
  • Handla på faktura
  • Öppna bankkonto hos bank

Vem kan låna vad?

När du ansöker om lån hos oss kan du söka lån på upp till 12 000 kronor. Vi erbjuder flera olika löptider för våra belopp. Du kan se en överblick om våra priser och löptider under sidan Priser.

Våra krav

Inga aktiva ärenden eller skulder hos kronofogden.

Klara av att återbetala lånet enligt en kvar att leva på analys.

En deklarerad inkomst i Sverige på minst 100 000 kronor det senaste året.

Baserat på din ekonomi kan ditt önskade lånebelopp justeras ner till ett lånebelopp lämplig för din ekonomiska situation. Utöver ovan krav behöver du ett svensk bankkonto tillhörande dig, en giltig e-postadress, ett mobilnummer och vara bokförd i Sverige i minst fem år.