Mobillån

Mobillån Snabblån Telefonlån

Mobillån låna pengar via telefonenDagens tekniska möjligheter att låna pengar på ett alternativt sätt har revolutionerat den ekonomiska marknaden. Att låna pengar brukade vara en segdragen historia, men nu behöver det faktiskt inte ta mer än ett par minuter. Termen smslån började dyka upp frekvent i media i samband med att smartphones tog över mobilmarknaden. När konceptet att låna pengar via sms och mobiltelefoner växte, höjdes många skeptiska röster som menade att metoden var allt annat än riskfri. Men det är inte sant. Ett mobillån är förmodligen den både snabbaste och säkraste metoden att låna pengar i dag. Precis som med vilket lån som helst finns det alltid en överenskommelse mellan kunden och lånegivaren, bestämda villkor för lånet som bägge parter kommer överens om när lånet beviljas.

Olika termer – samma slags lån
I dagligt tal kallas snabblån för en rad olika saker, men egentligen syftar samtliga uttryck på samma typ av lån. Termen telefonlån etablerades efter smslån och vidgade innebörden, eftersom det finns andra tillvägagångssätt än sms att få lån beviljade från en telefon. De flesta nya telefoner och leverantörer erbjuder internet som en del av abonnemanget, så att telefonen kan användas som vilken dator som helst. Många människor synkar sina datorer med telefonen och snabblån följer naturligtvis med i utvecklingen. Smslån är därför en föråldrad term som inte förekommer lika ofta längre, även om innebörden fortfarande är ett lån som går att få snabbt och smidigt, utan den traditionella proceduren.

I dag talar man oftast om internetlån. Lånen sker online, där kunderna registrerar ett eget lånekonto inom loppet av minuter. Och även om termen smslån fortfarande förekommer i media, är det få som faktiskt lånar via sms i dag. Den mest korrekta och använda termen är internetlån, som sammanfattar alla de tidigare namnen för lån som är snabba, smidiga och relativt små i jämförelse med traditionella banklån.